کافئین یک محرک طبیعیست که بیشتر در چای، قهوه و گیاه کاکائو یافت میشود. اثر کافئین بر مغز و سیستم عصبی مرکزی کمک میکند هشیار باشید و بر هجوم خستگی غلبه کنید. در حالی که مورخان اولین دمآوری چای را به بیش از ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح مربوط میدانند، احتمال دارد کشف کافئین دهها قرن بعد توسط چوپانی اتیوپیایی رخ داده باشد که متوجه انرژی اضافی بزهایش پس از خوردن این گیاه شد. نوشیدنیهای سبک حاوی کافئین در دههی اول ۱۸۰۰ میلادی وارد بازار شد و سپس نوشابههای انرژیزا هم به بازی وارد شدند. امروزه، ۸۰٪ جمعیت زمین کافئین روزانه یک محصول دارای کافئین مصرف میکنند و در آمریکای شمالی این رقم تا ۹۰٪ بزرگسالان را شامل میشود.
کافئین یک محرک طبیعیست که باعث افزایش فعالیت مغز و سیستم عصبی میشود و با مسدود ساختن اثر هورمونهای آندنوزین و ملاتونین، باعث احساس افزایش انرژی میشود. مصرف کافئین همچنین باعث ترشح هورمون دوپامین میشود که موجب احساس شادیست و به کمک آن با بیشتر و بهتر میتوانیم با محیط پیرامون خود ارتباط برقرار کنیم؛ به عبارتی، مصرف کافئین خلق و خوی ما را بهتر میکند.
بیگی